22.11.09

Μουσουλμάνοι χωρικοί έκαψαν και λεηλάτησαν καταστήματα χριστιανών στη νότια Αίγυπτο!!!


Εκατοντάδες μουσουλμάνοι χωρικοί στη νότια Αίγυπτο πετούσαν χθες πέτρες σε τμήμα της αστυνομίας στο οποίο κρατείται χριστιανός, ο οποίος είναι ύποπτος για απρεπή επίθεση σε μουσουλμάνα, ενώ αργότερα έκαψαν και λεηλάτησαν καταστήματα που ανήκουν σε χριστιανούς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τη συγκέντρωση και καταδίωξε τους χωρικούς στους δρόμους της Φαρσούτ στην επαρχία Κένα, συνέλαβε 30 μουσουλμάνους μετά τα επεισόδια, ανακοίνωσαν πηγές της ασφάλειας.
Ο χριστιανός κρατείται ως ύποπτος για απρεπή επίθεση σε μια μουσουλμάνα, η οποία, όπως υποστηρίζουν οι χωρικοί, είναι 12 ετών. Ωστόσο πηγές της ασφάλειας δήλωσαν ότι η ηλικία της είναι μεταξύ 18 και 30 ετών.

Μολονότι οι σχέσεις μεταξύ των μουσουλμάνων και της χριστιανικής μειονότητας στην Αίγυπτο είναι εν γένει αρμονικές, οι διενέξεις για γη, χώρους λατρείας, γάμους μεταξύ μελών των δύο θρησκειών και προσηλυτισμό οδηγούν μερικές φορές στη βία.
Την περασμένη Κυριακή αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε δύο χριστιανούς άνδρες σε θάνατο για το φόνο του μουσουλμάνου συζύγου μιας γυναίκας που είναι συγγενής τους, η οποία προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ παρά την επιθυμία της οικογένειάς της.
Επίσης τον Ιούλιο η αστυνομία συνέλαβε 37 μουσουλμάνους και χριστιανούς για το φόνο ενός μουσουλμάνου και τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου