20.11.09

«Λιμοκτονούν» κάποιοι μεγαλογιατροί στο Κολωνάκι ας οργανώσουμε ένα …ταμείο αλληλεγγύης !!!


Φορολογικούς ελέγχους σε ιατρεία της περιοχής του Κολωνακίου διενεργούσε χθες κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρέθηκε προ εκπλήξεων. Το κλιμάκιο του υπουργείου κατέγραψε περιπτώσεις ιατρείων που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα ύψους από 10 έως και 30 χιλ. ευρώ, τα οποία εκτιμώνται από τους ελεγκτές ως «πλασματικά». Οι δηλώσεις εισοδημάτων των γιατρών χαρακτηρίζονται «προκλητικές». Να σημειωθεί ότι τα ενοίκια στη συγκεκριμένη περιοχή είναι «τσουχτερά», ενώ πολλά από τα ιατρεία είναι ιδιόκτητα.
Η κυβέρνηση στοχεύει στην εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός, με αφορμή στοιχεία σχετικά με τα δηλωθέντα εισοδήματα συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας σε συγκεκριμένη περιοχή των Αθηνών.
Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου,

ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία (τα οποία του δόθηκαν από τις υπηρεσίες αυτές εντός είκοσι τεσσάρων ωρών) για τα δηλωθέντα καθαρά εισοδήματα όσων διαθέτουν ιατρεία στο Κολωνάκι.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι από τα εκατόν πενήντα άτομα τα οποία έχουν ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου, τα τριάντα δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, τριάντα άτομα δηλώνουν από 10.000 - 20.000 ευρώ και άλλα τριάντα άτομα δηλώνουν καθαρό ετήσιο εισόδημα 20.000 - 30.000 ευρώ.
Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλώσεων και πραγματικών εισοδημάτων» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει». Κλείνοντας τις δηλώσεις του, τόνισε: «Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος. Δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά ισοζύγια. Αυτή η κυβέρνηση αυτό δεν θα το επιτρέψει».
Φορο-έγκλημα στο... Κολωνάκι ανακάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με γιατρούς που διατηρούν τα ιατρεία τους σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της χώρας να δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας.
Από τους 151 γιατρούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κολωνακίου, ένας στους πέντε δήλωσε στην Εφορία καθαρά ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ, άλλοι τόσοι δεν ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και μόλις 11 γιατροί δήλωσαν καθαρό εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Τρεις γιατροί μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, δήλωσαν στην Εφορία καθαρό ετήσιο εισόδημα από 300 έως 1.002 ευρώ!
«Αν πιστέψει κανείς τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στον κατώτερο μισθό. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτό που θα περίμενε κάποιος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών δίνοντας το σήμα για το πρώτο κύμα ελέγχων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου