24.11.09

Συζητήθηκε στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τις ζημιές από την Χαλαζόπτωση !!


Συζητήθηκε, χτες, 23/11/09, στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τη χαλαζόπτωση στο νομό Μεσσηνίας στις 11/11/09.
Η κ. Γιαννακοπούλου κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μίλησε για την μεγάλη καταστροφή, ως και 80% σε ορισμένες περιπτώσεις, που υπέστη έκταση χιλιάδων στρεμμάτων του νομού. Η βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε την άμεση ανταπόκριση της Διεύθυνσης Γεωργίας και του ΕΛΓΑ για την εξέταση των ζημιών και για την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων αποζημίωσης. Η κ. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι οι αγρότες να αποζημιωθούν σύντομα, ενώ εξέφρασε την σιγουριά της ότι αυτή θα είναι και η κατάληξη.

Στην απάντηση του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι ‘για τις ζημιές που προξενήθηκαν από χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 11-11-2009 σε ελαιοκαλλιέργειες κυρίως των Δήμων Παπαφλέσσα, Νέστορος και Πύλου του Νομού Μεσσηνίας έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν οι αναγγελίες ζημιών και υποβάλλονται δηλώσεις.’ Στη συνέχεια απήντησε ότι το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους παραγωγούς με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου