22.11.09

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαστημικός περίπατος των μελών του πληρώματος του Ατλαντίς !!!


Τέλος καλό, όλα καλά: δύο αστροναύτες της NASA ολοκλήρωσαν με επιτυχία το δεύτερο διαστημικό τους περίπατο, στο πλαίσιο της αποστολής του Ατλαντίς, παρόλο που ο περίπατος ξεκίνησε με καθυστέρηση.
Οι αστροναύτες Μάικ Φόρμαν και Ράντι Μπρέσνικ όχι μόνο έκαναν ό,τι έπρεπε να γίνει, αλλά στις έξι ώρες και οκτώ λεπτά που έμειναν έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είχαν χρόνο να κοιτάξουν και άλλες δουλειές.
Ο Μπρέσνικ στη διάρκεια του περιπάτου στο διάστημα είχε κάθε λόγο να είναι κάπως νευρικός. Διότι σίγουρα το μυαλό του ήταν στη σύζυγό του, Ρεμπέκα, που από ώρα σε ώρα είναι έτοιμη να γεννήσει το πρώτο βιολογικό παιδί τους...

Ο Μπρέσνικ και η σύζυγός του πίστευαν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν βιολογικό παιδί, υιοθέτησαν ένα αγοράκι - που σήμερα είναι τριών χρόνων - και λίγο καιρό μετά την υιοθεσία η Ρεμπέκα έμεινε έγκυος.
Την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να γεννήσει, ο συζυγός της βρισκόταν στο διάστημα. Ο περίπατος των δύο αστροναυτών καθυστέρησε πάνω από μία ώρα, διότι ήχησε ο συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προειδοποιώντας για μείωση της πίεσης. Αυτό είχε ως συνέπεια να σταματήσει αυτόματα η λειτουργία του κλιματιστικού συστήματος, με συνέπεια να ηχήσει στη συνέχεια συναγερμός για φωτιά. Παρόλο που αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τους αστροναύτες και ο αρχικός συναγερμός ενεργοποιήθηκε κατά λάθος, ο προγραμματισμένος διαστημικός περίπατος καθυστέρησε για μία ώρα.
Ο Φόρμαν και ο Μπρέσνικ τοποθέτησαν μια νέα κεραία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μία συσκευή που θα διευκολύνει τον εφοδιασμό του σταθμού στο μέλλον και ένα εξάρτημα που μετρά τα ηλεκτρικά φορτία στο σταθμό.
Οι αστροναύτες έχουν προγραμματίσει άλλον ένα διαστημικό περίπατο τη Δευτέρα και την Τρίτη το Ατλαντίς θα αποσπασθεί από το διαστημικό σταθμό και θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Γη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου