3.11.09

Συνεδρίαση ΕΣΡ – Πέσαν τα πρόστιμα …βροχή !!!


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε οριστική διακοπή προβολής του τηλεπαιχνιδιού "Call for Cash" για τους τηλεοπτικούς σταθμούς "Θράκη ΝΕΤ" του νομού Έβρου, "TV 10", του νομού Τρικάλων, Channel 1 του νομού Καβάλας, "Πανόραμα tv", "Time Channel" του νομού Θεσσαλονίκης.
Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Μαρκόνι" του νομού Μαγνησίας για την ποιότητα γλώσσας. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, ο Ιωάννης Παπακώστας και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Εξάλλου, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Music Radio" του νομού Θεσσαλονίκης γιατί εξέπεμπε παράνομα από τη συχνότητα 106,5....

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Top Channel" του νομού Κοζάνης, για παράλειψη υποβολής στοιχείων σχετικά με το τηλεοπαιχνίδι "Call for Cash". Μειοψηφήσε ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότεινε πρόστιμο 30.000 ευρώ.
Στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Κρήτη" του νομού Ηρακλείου επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για εκπομπή σε άλλους νομούς και άλλες συχνότητες. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, ο Κωνσταντίνος Τσουράκης και η Ίρις Αυδή που πρότειναν πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Υστερα από καταγγελία τεσσάρων βουλευτών και ειδικότερα των Αθανάσιου Γιαννόπουλου, Αλέξανδρου Κοντού, Σάββα Τσιτουρίδη και Ιωάννη Λαμπρόπουλου για προσβλητικά σχόλια σε βάρος τους, παραμονές των εκλογών από το τηλεοπτικό κανάλι "Extra Channel", το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ.
Πρόστιμο 40.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Alter" και την εκπομπή "Παρατράγουδα" (18/1/2009) για δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης που πρότεινε πρόστιμε 30.000 ευρώ και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, ο οποίος πρότεινε πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Επίσης, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Antenna και την εκπομπή "Αξίζει να το δεις" για την παρουσίαση ανήλικης εγγύου δεκαέξι ετών. Μειοψήφησαν ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότεινε να μην επιβληθεί πρόστιμο και ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, ο οποίος πρότεινε πρόστιμο 15.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης την περασμένη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ενημέρωσε ότι το ΕΣΡ δεν διαθέτει διευθυντή, καθώς δεν υπάρχει έγκριση δαπανών για τη συγκεκριμένη θέση. Επίσης, τον ενημέρωσε για την ανάγκη πρόσληψης εννέα συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι έξι θα αντικαταστήσουν υπαλλήλους που είτε έχουν αποχωρήσει, είτε βρίσκονται σε διαδικασία αποχώρησης.
Τέλος, τον πρόεδρο του ΕΣΡ επισκέφθηκαν ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωνίδας Κανέλλος και οι αντιπρόεδροι Αγγελος Συρίγος και Μιχάλης Φακκάς.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου