14.10.09

H NOVA αναβαθμίζει τις κάρτες της !!!


Σε αναβάθμιση των καρτών της προχωράει η Νόβα σε όλους τους τύπους των καρτών με έκδοσης (version) Kάπα, Ζέτα, Έψιλον, ώστε οι κάρτες αυτές να είναι έτοιμες για την αλλαγή της κωδικοποίησης τον επόμενο χρόνο.
Όλες οι παλιές κάρτες έκδοσης τύπου (version) 2, 4 και 5 θα αντικατασταθούν το επόμενο διάστημα με τις νέες αναβαθμισμένες κάρτες στην προσπάθεια της συνδρομητικής τηλεόρασης για πάταξη της πειρατείας που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ήδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων 10 χιλιάδων καρτών σε συνδρομητές με οδηγίες αλλαγής της κάρτας με SMS από τα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών.
Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οι παλιές κάρτες θα σταματήσουν να λειτουργούν σε διάστημα 3 ημερών...

Όταν αντικατασταθούν όλες οι παλιές κάρτες και αναβαθμιστούν οι υπόλοιπες θα αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα κωδικοποίησης με νέο πιο προηγμένο σύστημα από την IRDETO όπως έγινε με αρκετούς άλλους provider που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα. (Showtime Art κτλ.) Πολλά αναμένονται να είναι τα προβλήματα σε συνδρομητές που δεν χρησιμοποιούν τους ιδιοκτησιακούς δέκτες της πλατφόρμας (τύπου Πάνασατ) .
Υπολογίζετε ότι το 30 με 40 % των συνδρομητών δεν χρησιμοποιεί το δέκτη της νόβα, άσχετα αν τον διαθέτει λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του. Η αναβάθμιση των καρτών δεν ενεργοποιείται συνήθως σε δέκτες του εμπορίου ακόμα και σε δέκτες με παλιά και νεότερα μόντουλ IRDETO (μπλε & μωβ) ή σε δέκτες με UCAS (universal card access systems) αναγνώστες καρτών ). Οι τελευταίοι φυσικά δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται διότι δεν είναι κατά την καθομιλούμενη συμβατοί με το σύστημα, δεν έχουν πληρώσει δικαιώματα κτλ. ( άσχετα αν οι κάρτες τους λειτουργούσαν κανονικά για πολλά χρόνια) Όταν δε κάνουν τη αναβάθμιση της κάρτας τους χρησιμοποιώντας τον δέκτη της πλατφόρμας η κάρτα σταματά να συνεργάζεται με δέκτες του συγκεκριμένου τύπου. Η πλατφόρμα συνιστά (προτρέπει) να προμηθευτούν οι συνδρομητές ιδιοκτησιακό δέκτη με αντίτιμο 25 ευρώ και να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση από τα καταστήματα υποστήριξης της, πράγμα όμως που καθιστά την κάρτα συμβατή μόνο σε αυτό τον δέκτη και σε κανένα άλλο. ( πάντρεμα δέκτη κάρτας )
Γνώμη μας είναι ότι εδώ υπάρχει ρίσκο μεγάλο για μαζική φυγή συνδρομητών που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα τους σε συνδυασμό με την συνδρομή τους στην Νόβα και ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας. Δεν δίνεται η δυνατότητα δεύτερης ή περισσότερων καρτών στον ίδιο χώρο του συνδρομητή χωρίς επιπλέον συνδρομή (ή έστω με ελάχιστο κόστος ) όπως κάνουν πολλές άλλες πλατφόρμες στην Ευρώπη. Γιατί το 2009 δεν υπάρχει σπίτι χωρίς 3-4 τηλεοράσεις στον ίδιο χώρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λύσει η πλατφόρμα της Νόβα άμεσα. Και φυσικά η μετατροπή της εκπομπής της από την στάνταρ ανάλυση σε υψηλή ευκρίνεια είναι ένα απαραίτητο στοιχείο προσθήκης νέων συνδρομητών. Φυσικά η καταπολέμηση της πειρατείας θα αποφέρει κάποια οφέλη επανάκτησης συνδρομητών είναι όμως αυτό αρκετό;
Satleo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου