20.10.09

Προβάδισμα Ντόρας σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA !!


Με σαφές προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη αρχίζει η κούρσα για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Η πρώην υπουργός προηγείται σε όλους τους δείκτες και εμφανίζεται να επικρατεί τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο δεύτερο γύρο.
Η κ. Μπακογιάννη προηγείται στις προτιμήσεις τόσο του συνόλου των ψηφοφόρων(αλλά με μικρότερη διαφορά) όσο και σε εκείνες των ψηφοφόρων της ΝΔ (με μεγάλη διαφορά), στοιχείο που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, αφού αυτοί θα ψηφίσουν. Σαμαράς και Αβραμόπουλος εμφανίζονται περίπου ισόπαλοι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας GPO για το MEGA:..

- Στο ερώτημα "ποιόν θέλουν για πρόεδρο της ΝΔ;", που είναι οιονεί πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι της ΝΔ δίνουν τα εξής ποσοστά: Μπακογιάννη 40,7%, Σαμαράς 29,8%, Αβραμόπουλος 20,4% και Ψωμιάδης 4,5%.
- Στο παρεμφερές ερώτημα "ποιός είναι καταλληλότερος για πρόεδρος της ΝΔ;", η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει 41,3%, ο κ. Σαμαρ;aς 28,2%, ο κ. Αβραμόπουλος 19,8% και ο κ. Ψωμιάδης 4,8%.
- Μεταξύ Μπακογιάννη και Σαμαρα οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν καταλληλότερη τν πρώτη με 52,3% έναντι 40,1% του πρώην υπουργού Πολιτισμού.Μεταξύ Μπακογιάννη και Αβραμοπουλου οι αριθμοί είναι 55,2% και 38,15 αντίστοιχα. Και μεταξύ Αβραμοπουλου και Σαμαρά επικρατεί σχεδόν απόλυτη ισοπαλία: Αβραμόπουλος 45,4% και Σαμαρας 45,2%. Στο σύνολο των ψηφοφόρων ο κ. Αβραμόπουλος επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις.
- Στο ερώτημα "ποιός μπορεί να νικήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου;", οι απαντήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι: Μπακογιάννη 40,7%, Σαμαράς 24,8%, Αβραμόπουλος 20,1%
Πάντως, μόνο το 45,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζεται διατεθειμένο να ψηφίσει για την εκλογή του νέου αρχηγού.
Όταν τίθεται το ερώτημα τι έφταιξε περισσότερο για την εκλογική ήττα της ΝΔ, οι ψηφοφόροι απαντούν πρώτα τα σκάνδαλα και μετά η οικονομική πολιτική.
enet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου