2.10.09

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Καλαμάτα !!


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα χθές βράδυ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η ψήφος των πολιτών είναι ψήφος συνείδησης. Σας φέρνω, είπε, μήνυμα ότι ο κόσμος της αριστεράς είναι συσπειρωμένος και αισιόδοξος να δώσει τη μάχη και θα τη δώσουμε ώσπου να κλείσουν οι κάλπες και θα πετύχουμε στις εκλογές, γιατί αγωνιζόμαστε να βγάλουμε μπροστά την ξεχασμένη κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι

η κυβέρνηση βρίσκεται σε απελπισία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για στημένο διάλογο σήμερα το μεσημέρι, με στημένες ερωτήσεις και μέσα σε αυτή, είπε, τη στημένη επικοινωνιακή διαδικασία έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους του κ. Καρατζαφέρη. Βρίσκονται, επισήμανε, σε αυτή την απελπιστική κατάσταση λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν. Πρόκειται, είπε, για επιλογή του πρωθυπουργού να ζητήσει από την κοινωνία να στηρίξει πολιτική αυτοκτονίας.
Από την άλλη, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ αποβλέπει στην αυτοδυναμία ως ώριμο φρούτο και αποφεύγει ο κ. Παπανδρέου οποιαδήποτε δέσμευση. Επισήμανε δε, ότι το κόμμα που κατά γενική ομολογία θα είναι κυβέρνηση κατέρχεται στο λαό χωρίς πρόγραμμα. Και πρόκειται, είπε, για παγκόσμια πρωτοτυπία. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν τις εκλογές να αναρτούν στο διαδίκτυο το πρόγραμμά τους, χωρίς να δεσμεύονται πουθενά και κυρίως χωρίς να δεσμεύονται πάνω στα μεγάλα ζητήματα.
"Αρκείται ο κ. Παπανδρέου να περιγράφει την κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία και στον εργασιακό μεσαίωνα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις Σημίτη και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και θα μας πουν πάλι ότι παρέλαβαν άδεια ταμεία και γι' αυτό οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν θα υλοποιηθούν. Χρειάζεται ισχυρή παρουσία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι το κόμμα του έχει κερδίσει από τώρα, γιατί κατόρθωσε να βάλει στην ατζέντα και να συζητηθούν θέματα όπως τα προγράμματα "stage".
Επισήμανε δε ότι αυτές τις ημέρες βουλευτικά γραφεία της ΝΔ κάνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω προγραμμάτων "stage" και το μόνο που τάζουν στους νέους, τους οποίους, είπε, έχουν σε ομηρία, είναι η μοριοδότηση για να διοριστούν κάποια στιγμή στο δημόσιο. Πρόκειται, ανέφερε, για αίσχος. Και απέναντι σε αυτό το αίσχος η απάντηση του πρωθυπουργού είπε ότι είναι νόμιμο. Ενώ από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ λέει ότι για το δημόσιο δεν είναι ηθικό, αλλά στον ιδιωτικό τομέα να παραμείνουν.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα ζητήματα οικολογικής πολιτικής το κόμμα του τα γνωρίζει και έχει δώσει μάχη όταν δεν μιλούσε κανείς. Εκανε λόγο για αλαζονική στάση πάνω στα ζητήματα αυτά των Οικολόγων Πράσινων για τους οποίους, είπε, ότι θα έπρεπε να είναι μαζί και θα το επιδιώξει μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ο πρώτος οικολόγος ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης.
Για την κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι "μας καλεί να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, αν και μας βρίζει όλο το χρόνο, αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ δεν εναντιώνεται στη δεξιά πολιτική και δεν μας στηρίζει σε αυτά που λέμε και στον αγώνα μας ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία". Στη συνέχεια τόνισε πως "πρέπει όλοι να ξέρουν ότι πρώτον έχουν περάσει οι εποχές της μοναδικότητας της αλήθειας και δεύτερον, δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τους αγώνες μας και τους καλούμε για ενότητα της αριστεράς", επισημαίνοντας ότι η στρατηγική της ενότητας της αριστεράς δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά στρατηγική μας επιλογή να παλεύουμε για ενότητα της αριστεράς και να ανοίγουμε νέους δρόμους.
Τέλος, ανέφερε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει με υπευθυνότητα το πρόγραμμά του για την έξοδο από την κρίση, με προστασία της απασχόλησης και του κοινωνικού κράτους, ένα πολιτικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο και ζητούμε τη στήριξή του από την κοινωνία. Η ψήφος στην αριστερά είναι ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και η ψήφος αυτή, είπε, δίνει μήνυμα κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ και να αποδυναμώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας που προσπαθούν να υποκλέψουν κάθε ψήφο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου