24.10.09

Είχαμε το νόμο με το μέρος μας, αλλά δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη !!!


Κυρία Υπουργέ της Παιδείας,
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο, αλλά πολύ περισσότερο στην ιδιαίτερή σας πατρίδα πως μέχρι σήμερα τον πολιτικό σας βίο συνοδεύει η νομιμότητα, η αξιοκρατία και η αλληλεγγύη.
Τις αξίες αυτές υπηρετήσατε με πάθος, τόσο στην επαγγελματική
όσο και στην πολιτική σας διαδρομή.
Με το ίδιο πάθος συνεχίζετε να τις υπηρετείτε και σήμερα, γεγονός που φάνηκε στην πρώτη υπουργική σας απόφαση για την πρόσληψη καθηγητών στην Π.Δ.Σ. και στην πρόθεσή σας για κατάργηση των μορίων όσων δεν υπηρετούν στα σχολεία, αλλά σε γραφεία.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως ανάλογη θα είναι και η συνέχεια, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα και στην επανεξέταση των αιτήσεων που απέμειναν για απόσπαση εκπ/κών σε σχολεία άλλου ΠΥΣΠΕ.
Για το λόγο αυτό ίσως θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το ΚΥΣΠΕ, έτσι ώστε οι αποσπάσεις αυτές να προηγηθούν από οποιεσδήποτε προσλήψεις αναπληρωτών.
Η πράξη αυτή θα είναι ηθική, νόμιμη και σύμφωνη

με τις θέσεις του κλάδου των εκπ/κών, γιατί δίκαιο είναι να εξυπηρετηθούν πρώτα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι.
Σημείωση: Κ. Υπουργέ, φαίνεται πως οι εκπ/κοί που δεν ικανοποιήθηκαν ειδικά όσοι επικαλούνταν λόγους υγείας (αποδεδειγμένα από Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή), όπως ο νόμος ορίζει, είχαν με το μέρος τους το νόμο, αλλά δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.
Ελπίζουμε εσείς να ικανοποιήσετε το αίτημα αυτών των ελάχιστων εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας απλά και μόνο τη νομιμότητα και όχι το ρουσφέτι του… μπάρμπα…
Mία εκπαιδευτικός
esos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου