14.10.09

Ορκωμοσία νέας Βουλής !!!


Σε μία πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τελέστηκε το πρωί η ορκωμοσία των μελών του νέου σώματος, στην οποία προήδρευσε η Β΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, κ. Έλσα Παπαδημητρίου.
Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, διπλωμάτες καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων βουλευτών, οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τα θεωρεία της Βουλής.
Οι χριστιανοί βουλευτές ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους», ενώ στο Κοράνι και «στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και του μόνο αυτού προφήτη που είναι ο Μωάμεθ» ορκίστηκαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθης) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης)...

Πλην της κας Κανέλη, οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Κουβέλης και Μάγια Τσόκλη, δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν. Επιστολές προς το προεδρείο με τις οποίες τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου έστειλαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετος.
Η δύναμη της νέας Βουλής έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 160, ΝΔ 91, ΚΚΕ 21, ΛΑΟΣ 15 και ΣΥΡΙΖΑ 13.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου