20.10.09

Επιτροπή Πράσινης Επιχειρηματικότητας στη νομαρχία Μεσσηνίας !!!


Δεκαμελής επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες, με επικεφαλής τον διευθυντή προγραμματισμού και το διευθυντή της Αναπτυξιακής για την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» συγκροτήθηκε στη νομαρχία Μεσσηνίας.
«Η επιτροπή συγκροτήθηκε διότι θέλουμε να είμαστε γρήγορα έτοιμοι», τόνισε ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος και πρόσθεσε «σύντομα θα έχουμε το πρώτο πόνημα το οποίο θα καταθέσουμε στα υπουργεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κεντρική φιλοσοφία πάρα πολύ σημαντική και που θα δούμε να εκδηλώνεται προς υλοποίηση μέσα από το ΕΣΠΑ και μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα...

Εμείς κινούμαστε πρώτα στην συστηματοποίηση, στη συλλογή και την κωδικοποίηση όλης της νομοθεσίας. Δεύτερον θα εξετάσουμε τι περιθώρια έχουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω μελέτες από τις υπάρχουσες σε συγκεκριμένα προγράμματα»
Ο κ. Δράκος εξειδίκευσε τους τομείς για τους οποίους θα ετοιμαστεί η νομαρχία κι αφορούν τη γεωργία, την αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών ζητημάτων τα οποία υπάρχουν, αλλά και το ζήτημα της ενέργειας και της επιχειρηματικότητας με πράσινη λογική ανάπτυξης, που θα δώσει τη δυνατότητα σε επενδυτές να αναπτυχθούν στον συγκεκριμένο χώρο συμπληρώνοντας ότι «ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες και πιστεύω ότι θα ενταχθούν στην κατεύθυνση αυτή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου