2.10.09

Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος !!!


Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος και από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σταματούν όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.
Οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και της νέας Βουλής θα ανοίξουν την Κυριακή στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, για να αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών.
Οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 488 εκλογικά τμήματα. Στην Καλαμάτα, στο συγκρότημα του 1ου Λυκείου θα λειτουργήσουν τα ειδικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες των δυο εκλογικών περιφερειών της Αθήνας....

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, της Νομαρχίας και των Πρωτοδικείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα είναι ανοιχτές και θα εξυπηρετούν τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.
Ανοιχτό θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή και το γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, το οποίο θα εκδίδει νέα δελτία ταυτότητας για σε όσους ψηφοφόρους έχουν χάσει τα παλιά, εφ΄ όσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Την ψήφο των 207.275 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων της Μεσσηνίας (101.343 άνδρες και 105.932 γυναίκες) διεκδικούν 65 υποψήφιοι βουλευτές από 17 κόμματα. Τα κόμματα που έχουν κατεβάσει συνδυασμούς στη Μεσσηνία είναι: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Αναγέννηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημοκρατικοί, ΕΕΚ – Τροτσκιστές, Κοινωνία, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ(ΜΛ), (ΜΛ) ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, Οικολόγοι – Δημοσθένης Βεργής και Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.
Στα ψηφοδέλτια οι εκλογείς μπορούν να σημειώνουν μέχρι δυο σταυρούς προτίμησης, δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών.
ερα Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου