22.10.09

Γ.Γ.Π.Π.-Έντονα καιρικά φαινόμενα – Πάρτε μέτρα …Αυτοπροστασίας !!!


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν αύριο Παρασκευή, το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και από το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Παράλληλα στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας

και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, τα παραπάνω φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.
Για τους παραπάνω λόγους , η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου