7.10.09

Aegean Airlines: Έναρξη δρομολογίων στη Καλαμάτα από το καλοκαίρι !!


Την έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Καλαμάτα από το καλοκαίρι αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Aegean Airlines, που πραγματοποιήθηκε χθες.
Η έναρξη των πτήσεων γίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του συγκροτήματος Costa Navarino του επιχειρηματία και μετόχου της Aegean, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
Μάλιστα, ο αερομεταφορέας δεν αναμένεται να επιβαρυνθεί καθώς στην περίπτωση που το δρομολόγιο είναι ζημιογόνο ο μέτοχος της Aegean θα καλύπτει την ζημιά, ενώ, αντίστοιχα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στα κέρδη του συγκεκριμένου δρομολογίου, εφόσον αυτό είναι κερδοφόρο....

Η πρόβλεψη αυτή υπάρχει στην τετραετή σύμβαση της Aegean Airlines με την TEMES, ενώ τα δρομολόγια θα είναι δυο την ημέρα και θα ξεκινήσουν τον Μάιο οπότε ξεκινά και η λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Σε ότι αφορά την διάθεση του υπολοίπου των αντληθέντων κεφαλαίων, ύψους 44 εκ. ευρώ, αυτή θα γίνει έως τον Ιούνιο του 2010, οπότε και ο στόλος θα έχει αυξηθεί στα 37 αεροσκάφη από 33 που είναι σήμερα.
Η εταιρεία αποφάσισε την μετάθεση της προμήθειας των επιπλέον 5 αεροσκαφών τύπου Airbus, επιδιώκοντας ουσιαστικά να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να πετύχει καλύτερους όρους μίσθωσης, με δεδομένο ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες πτωχεύουν, παραδίδοντας σε μεσιτικές εταιρείες και τράπεζες τα αεροσκάφη τους.
Όπως έχει διευκρινιστεί, η παραγγελία δεν ακυρώνεται αλλά μετατίθεται για το 2013- 14. Τέλος, η έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε την διάθεση 1 εκ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2009 για την εξόφληση κατασκευής του υποστέγου στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου