9.10.09

Τα "δηλητηριώδη μανιτάρια" στην χώρα μας – Έκδοση από τον ΔΗΩ εν όψει της 5ης Γιορτής Μανιταριού !!!


Από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ ανακοινώνεται αφενός μεν ενόψει της 5ης Γιορτής Μανιταριού που διοργανώνουν ο Δήμος Λακέρειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελήτσιανης & ο Όμιλος Φίλων του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας Θεσσαλίας αφετέρου δε του πρόσφατου κρούσματος δηλητηρίασης στα Τρίκαλα από την κατανάλωση άγριων μανιταριών, ότι έχει εκδώσει και διαθέτει το βιβλίο «Τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη μανιτάρια της χώρας μας» του Δρ. Ευάγγελου Μπούρμπου.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο που διατίθεται από τα Κεντρικά & Περιφερειακά Γραφεία του Οργανισμού ΔΗΩ και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα αναφέρονται αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη μανιτάρια που έχουν αναφερθεί στη χώρα μας.Για τα θανατηφόρα μανιτάρια...

γίνεται αναφορά και σε είδη που δεν έχουν ακόμα παρατηρηθεί στην Ελλάδα. Η περιγραφή συνοδεύεται από ειδική ένδειξη τοξικότητας, αναφορά στο σύνδρομο που προκαλεί και από πολλές φωτογραφίες για τα περιγραφόμενα, αλλά και για όσα έχουν όμοια μακροσκοπικά χαρακτηριστικά και μπορούν να μπερδευτούν κατά τη συλλογή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου