19.10.09

Ριζικές αλλαγές στην άρδευση, σε 3 χρόνια οι δασικοί χάρτες !!


Εθνικό πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού, εξήγγειλε χθες στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Κτηματολόγιο θα συντάξει τους δασικούς χάρτες σε τρία χρόνια.
«Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε μεγάλη εξοικονόμηση του νερού ειδικά στις αγροτικές περιοχές αλλάζοντας μόνο τον τρόπο και την ώρα ποτίσματος», είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.

Για τα δάση, η κα Τίνα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι το Κτηματολόγιο "στηριγμένο σε εφαρμογές σύγχρονων αυτοματοποιημένων πληροφοριακών συστημάτων ολοκληρωμένης απεικόνισης, θα αναλάβει άμεσα τη σύνταξη των δασικών χαρτών για το σύνολο της χώρας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα επόμενα τρία χρόνια".
Ως πρώτο δείγμα γραφής ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται νομοσχέδιο για τα καμένα της Αττικής, ενώ ανέφερε ότι "αναστέλλουμε την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 του ν. 3208/2003 για τον ορισμό των δασών αντικαθιστώντας τη με το άρθρο 3 του ν. 998/79. Και επαναφέρουμε την αντίστοιχη διάταξη του ν. 1892/1990 που αφορά στα πρόστιμα αυτών που καταπατούν δασικές εκτάσεις".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου