21.10.09

ΚΕΔΚΕ- Ναι στον Καποδίστρια 2 αλλά θέλουμε …πόρους !!


Τη συμμετοχή του στον ευρύτερο διάλογο για το θέμα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος του ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ στις δύο επιτροπές, που πρόκειται να συσταθούν από το υπουργείο Εσωτερικών: μία επιστημονική και μία επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
Η ΚΕΔΚΕ ζήτησε επιπλέον τη μεγαλύτερη συμμετοχή εκπροσώπων της σε αυτές τις δύο επιτροπές.
Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ υπό τις προϋποθέσεις και όρους που έχουν τεθεί, επαναδιατυπώθηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Κακλαμάνης δεν πρέπει οι θέσεις της ΚΕΔΚΕ να αλλάζουν, όταν αλλάζει η κυβέρνηση.

Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης, αφορούσε την αναπλήρωση των πόρων από την κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων. Η ΚΕΔΚΕ προτείνει είτε την επαναφορά του, ή την αντικατάστασή του με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ.
Επίσης, εναλλακτικά προτείνεται είτε η θεσμοθέτηση ενός φόρου επιτηδεύματος με πολύ μικρότερο φορολογικό συντελεστή, είτε η συμμετοχή της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στα συνολικά έσοδα του ΦΠΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου