20.10.09

Ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού !!!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2009 στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, στο οποίο είχαν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ποικιλία των ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τον νομό μας εκπροσώπησε ως αρμόδιος αντινομάρχης Παραγωγής & Ανάπτυξης και μέλλος του προεδρείου της οργανωτικής επιτροπής ο κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος που κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με αυτοδιοικητικούς φορείς, διοργανωτές και έγκριτους επιστήμονες.
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο κ. Παναγιωτόπουλος παρευρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν παρουσία των διοργανωτών του φεστιβάλ και εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν. Παράλληλα ξεκίνησε και το συνέδριο με θέμα «Γάλα και Γαλακτοκομικά προϊόντα στη σύγχρονη αγορά».
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο αντινομάρχης συμμετείχε στην ειδική τελετή απονομής βραβείων (χρυσό, αργυρό και χάλκινο) του διαγωνισμού Γευσιγνωσίας Ελληνικών Τυριών

και συνεχάρη την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.Τ. με έδρα το Νομό μας που έλαβε το αργυρό βραβείο γεύσης στην γραβιέρα.
Ο Αντινομάρχης χαρακτήρισε σημαντική αυτή τη προσπάθεια προβολής των προϊόντων γάλακτος και τυριού τονίζοντας την σημασία που έχουν στη διατροφική αλυσίδα καθώς και στην ελληνική αγροτική παραγωγή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου