27.10.09

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου : Στα 2,50 € το μαυρολίσιο !!!


Μια ακόμη ένδειξη για τις δυσκολίες, όσον αφορά στο θέμα των τιμών παραγωγού, που θα αντιμετωπίσει και η φετινή σοδειά ελαιολάδου, αποτελεί η διαμόρφωση της τιμής για το πρώιμο μαυρολίσιο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, που «άνοιξε» στα 2,70 ευρώ το κιλό, αλλά χθες έπεσε στα 2,50 ευρώ.
Με τις πωλήσεις της εν λόγω ποιότητας ελαιολάδου, οξύτητας μέχρι 3 γραμμές, ξεκινά κάθε χρόνο η καινούργια ελαιοκομική περίοδος και η τιμή του αποτελεί ένα είδος «μπούσουλα» για την αγορά.
Οι πρώτες τιμές για το φετινό μαυρολίσιο ξεκίνησαν από 2,70 ευρώ το κιλό, αλλά στη χθεσινή δημοπρασία που έγινε στο συνεταιρισμό Κορυφασίου

μειώθηκαν στα 2,50 ευρώ το κιλό. Πέρυσι το μαυρολίσιο, η πώληση του οποίου λόγω όψιμης χρονιάς είχε ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου, είχε διαμορφωθεί στα 2,55 ευρώ το κιλό.
Ένα άλλο «βαρόμετρο» της αγοράς ελαιολάδου, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι οι δημοπρασίες που θα γίνουν για το πρώιμο λάδι στην Λακωνία. Πέρυσι οι τιμές του λαδιού αυτού είχαν προαναγγείλει την πτωτική πορεία που ακολούθησε σε όλα τα υπόλοιπα ελαιόλαδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου