5.10.09

Εκλογές 2009 - Οι σταυροί προτίμησης σε Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα !!!


Στο τέλος βρίσκεται η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου και σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα φαίνεται ότι νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κοινοβούλιο, ενώ παλαιοί βουλευτές και πρώην υφυπουργοί και υπουργοί μένουν εκτός Βουλής.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η μεγάλη πτώση των ποσοστών της Ν.Δ. και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα ενδιαφέρον παρουσιάζει η Λακωνία όπου το ποσοστό που λαμβάνει η Ν.Δ. ιστορικά είναι από τα χαμηλότερα που είχε στο νομό. Στην Αργολίδα διατήρησε την πρωτιά της η Ν.Δ. για λίγους ψήφους, ενώ στην Αρκαδία και την Κορινθία το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά το 1996.
Από την ως τώρα καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης εκλέγονται:

Στο νομό Μεσσηνίας σε 488 από τα 498 εκλογικά τμήματα από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι τρεις πρώτοι κατά σειρά και είναι, ο Δημήτρης Κουσελάς με 19.854 σταυρούς, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 17.339 σταυρούς και ο Οδυσσέας Βουδούρης με 11.550 σταυρούς, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Καννελόπουλος με 11.098 σταυρούς.
Από την Ν.Δ. εκλέγονται δύο βουλευτές και κατά σειρά προτίμησης είναι, ο Αντώνης Σαμαράς με 27.228 σταυρούς και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 19.831 σταυρούς, ενώ πίσω και εκτός βουλής μένουν οι ως τώρα βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης με 12.853 σταυρούς και η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου με 10.755 σταυρούς.
Στο νομό Λακωνίας, υπολείπεται η καταμέτρηση των σταυρών σε τρία εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει. Έτσι από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται βουλευτής με το μεγαλύτερο ποσοστό ιστορικά σταυρών προτίμησης στο νομό ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 15.761 σταυρούς και από την Ν.Δ. της δύο έδρες καταλαμβάνουν ο παλαιός βουλευτής Θανάσης Δαβάκης με 11.380 σταυρούς και ο Γρηγόρης Αποστολάκος με 7.063 σταυρούς, ενώ εκτός βουλής μένουν οι ως τώρα βουλευτές Παναγιώτης Σκανδαλάκης που έλαβε 5.669 σταυρούς και η Φεβρωνία Πατριανάκου με 3.869.
Στο νομό Αρκαδίας, σε 330 από τα 347 εκλογικά τμήματα του νομού το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τις δύο έδρες και εκλέγονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 10.230 σταυρούς και ο Δημήτρης Ρέππας με 10.180 σταυρούς. Από την Νέα Δημοκρατία που καταλαμβάνει την μία έδρα εκλέγεται βουλευτής ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με 11.870 σταυρούς και ακολουθεί ο παλαιός βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος με 6.002 σταυρούς.
Στην Αργολίδα υπάρχει τελικό ποσοστό καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης και από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνει μία έδρα εκλέγεται ο ως τώρα βουλευτής Γιάννης Μανιάτης με 14.786 σταυρούς. Η Ν.Δ. στο νομό καταλαμβάνει δύο έδρες κι εκλέγονται για πρώτη φορά ο Γιάννης Ανδριανός με 11.024 σταυρούς και η παλαιά βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου με 7.417 σταυρούς προτίμησης.
Τέλος στην Κορινθία δεν έχουμε την τελική καταμέτρηση αλλά από τα ως τώρα αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τρεις έδρες στην νέα βουλή και εκλέγονται ο ως τώρα βουλευτής Πάνος Μπεγλίτης, ο πρώην βουλευτής Άγγελος Μανωλάκης και για πρώτη φορά εκλέγεται η Κατερίνα Φαρμάκη. Στην Κορινθία η Ν.Δ. καταλαμβάνει μία έδρα κι επανεκλέγεται βουλευτής ο Κώστας Κόλλιας, ενώ εκτός βουλής μένει ο ως τώρα υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας και η βουλευτής Αθηνά Κόρκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου