17.9.09

Εκλογές με Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς ... όρους !!

Σε κάθε ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται μία εμφάνιση του υποψηφίου. Σε κάθε ραδιόφωνο ή τηλεόραση της περιφέρειας επιτρέπονται δύο εμφανίσεις.
Εξαιρούνται οι πρόεδροι κομμάτων και οι βουλευτές επικρατείας, αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές ως εκπρόσωποι του κόμματός τους σε κεντρική κομματική εκδήλωση εκτός των ορίων της εκλογικής τους περιφέρειας.
H EPT θα μεταδώσει: (α) μία συνέντευξη μίας ώρας του αρχηγού κάθε κόμματος και να διαθέτει δωρεάν το περιεχόμενο, εφόσον της ζητηθεί, (β) από μία συνέντευξη Tύπου των αρχηγών, (γ) μία προεκλογική συγκέντρωση κάθε κόμματος που θα επιλέξουν τα ίδια και μία επιπλέον συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη από την EPT-3.
Δημοσκοπήσεις
Τι ισχύει για τα exit polls

H δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων σταματά στις 18/9, 15 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών.
Πάντως στον προεκλογικό πυρετό βρίσκονται οι εταιρείες MRB - RASS, GPO του Tάκη Θεοδωρικάκου, MARC του Θωμά Γεράκη, Metron Analysis του Στράτου Φαναρά, Alco του K. Παναγόπουλου, και Public Issue του Γιάννη Mαυρή.
Θεωρείται πολύ πιθανόν οι εταιρείες να συνεργαστούν σε επίπεδο διενέργειας των exit polls, επιλέγοντας για λόγους οικονομίας και αξιοπιστίας κοινό πάνελ. Kάθε κανάλι, ωστόσο θα έχει τον δικό του σχολιαστή-δημοσκόπο.
Πλήγμα για τα exit polls η έγκαιρη έναρξη της μετάδοσης των πραγματικών αποτελεσμάτων μισή ώρα μετά τα exit polls λόγω της αξιοποίησης των sms από την εταιρεία Singular.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου