25.9.09

Δουλεμπόριο στην Ηλεία !!


Η ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος που προωθούσε παράνομα αλλοδαπούς για εργασία στον Ηλειακό Κάμπο, εκτιμάται από την Ασφάλεια Πατρών ότι βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη ενός Αιγύπτιου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών. Αυτό αναφέρει σε χθεσινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας. Ο Αιγύπτιος που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τέσσερις Παλαιστίνιους και έναν Μαυριτανό για να εργαστούν σε αγροτικές καλλιέργειες στην Ηλεία.
Μεταφορά και διανομή αλλοδαπών
Με βάση το δημοσίευμα και πληροφορίες από την Ασφάλεια Πατρών, ο αλλοδαπός κατηγορείται για παράνομη μεταφορά μεταναστών, καθώς ο ίδιος είχε συγκεντρώσει συνολικά το ποσό των 2.200 ευρώ από αυτούς, ως αντίτιμο για τη μεταφορά και προώθησή τους σε αγρότες της περιοχής του Κάμπου της Ηλείας.

Οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στο όχημα του Αιγύπτιου φαίνεται ότι είχαν έρθει στην Αχαΐα με το ΚΤΕΛ και είχαν κατέβει στο σημείο όπου ο μεταφορέας τους ανέμενε με το αυτοκίνητό του. Η Αστυνομία στην Αχαΐα το τελευταίο διάστημα είχε αντιληφθεί κινήσεις μεταναστών στην περιοχή που συνελήφθησαν ο Αιγύπτιος και οι αλλοδαποί στην Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών στο ύψος του Διγενή. Έτσι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Αιγύπτιου και στη συνέχεια προσήχθη στην Ασφάλεια Πατρών όπου και επιβεβαιώθηκε η δράση του. Στην Ηλεία οι Αστυνομικές Αρχές τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ασχολήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό της σύλληψης 28 λαθρομεταναστών στο Κατάκολο από τις Λιμενικές Αρχές, αλλοδαποί που όπως είχε γίνει γνωστό είχαν μεταφερθεί έως την περιοχή με αυτοκίνητα, από κύκλωμα εκμετάλλευσής τους με αντάλλαγμα χιλιάδες ευρώ και στόχο την προώθησή τους στην Ιταλία. Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία στην Αχαΐα, είναι μήπως ο Αιγύπτιος προωθούσε στο Κατάκολο αντί για τη Βάρδα και τη Μανολάδα τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος».
protinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου