25.9.09

Άσκησε διώξεις ο εισαγγελέας για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.!!


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, βάση του αντιτρομοκρατικού νόμου, απήγγειλε η Εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Νωρίς το πρωί οι τέσσερις, οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως κ. Ελένης Ράικου η οποία έχει εκδόσει διάταξη για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων αλλά και των προσώπων τους. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Χατζιμιχελάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα, Μυρτώ Παντέλογλου και Παναγιώτη Μασούρα, όλοι ηλικία 20 έως 21 ετών. Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της:

Συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, διακεκριμένων φθορών,πραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών, περί κροτίδων και φωτοβολίδων και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.
Η κατηγορία της έκρηξης αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκας Κατσέλη.
Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα παραπεμφθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι τις επόμενες ημέρες καθώς σήμερα αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες.Ο ανακριτής αναμένεται να εκδόσει εντάλματα σύλληψης για ακόμη έξι άτομα, πέντε Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο. Ήδη η κ. Ράικου έχει εκφράσει σύμφωνο γνώμη για την έκδοση ενταλμάτων ώστε οι έξι να καταστούν καταζητούμενοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου