4.9.09

Παροχές Μητρότητας στις ασφαλισμένες του ΤΑΞΥ


Με απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας. Φάνης Πάλλη- Πετραλιά επεκτείνεται η Ειδική Παροχή Προστασίας Μητρότητας και για τις ασφαλισμένες του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων.
Όπως είναι γνωστό, το επίδομα δίνει το δικαίωμα χορήγησης 6μηνης επιπλέον άδειας μητρότητας με αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη.
Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας δήλωσε τα εξής: «Ως Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αλλά και ως γυναίκα με αίσθημα ευθύνης, νιώθω ικανοποίηση που καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα χρόνιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για την 6μηνη επιπλέον άδεια ειδικής παροχής μητρότητας. Έχω τονίσει επανειλημμένως πως οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές, που συμφιλιώνουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή των γυναικών, πετυχαίνοντας την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, χωρίς όμως, να τις παρεμποδίζουμε από τη δημιουργία οικογένειας και τη γέννηση παιδιών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου