9.9.09

Έκαναν οικόπεδα και στον…. Όλυμπο

Σε καταγγελία για αυθαίρετο κτίσμα που κατασκευάζεται στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2450 μέτρα και εντός της προστατευόμενης περιοχής προέβησαν οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος- Πιερία 2008", μια ένωση πολιτών με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Πιερίας και του Ολύμπου.
Νέα αυθαίρετη παρέμβαση στον Όλυμπο Πιο συγκεκριμένα, το ανεγειρόμενο κτίσμα βρίσκεται στη θέση «Μεγάλη Γούρνα Ολύμπου» δίπλα ακριβώς στη λεγόμενη «καλύβα Χριστάκη» που είναι χαρακτηρισμένη ως καταφύγιο ανάγκης. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα ορθογώνιο κτίσμα διαστάσεων 6 χ 14 μ. περίπου, χωρίς κολώνες και με τοιχοποιία που έχει προχωρήσει στο 1 μ. περίπου.

Η ένωση πολιτών θέτει τα εξής ερωτήματα: «Ποιοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποιούν αυτό το “έργο” και με ποιο σκοπό; Πρόκειται για ιδιώτες, κάποιο σύλλογο ή δημόσιο φορέα; Ποια θα είναι η χρήση του κτίσματος; Θα χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο;
Γνωρίζουμε ότι σε κανένα διαχειριστικό σχέδιο ή άλλη εγκεκριμένη ή υπό έγκριση μελέτη δεν έχει προταθεί η κατασκευή καταφυγίου στη συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται μήπως για κάποιο είδος επιχειρούμενης “τουριστικής ανάπτυξης” έξω από τις επίσημες διακηρυγμένες πολιτικές; Ποια είναι η θέση του δήμου Ολύμπου και του Ορειβατικού Συλλόγου Καλυβίων Κοκκινοπηλού, στην περιοχή των οποίων γίνεται το “έργο”;».
Να σημειωθεί ότι οι Φίλοι του Περιβάλλοντος έχουν απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν της υπόθεσης καθώς και στον εισαγγελέα Λάρισας, θεωρώντας πως η ύπαρξη ενός καταφυγίου σε μεγάλο υψόμετρο σε συνδυασμό με το δρόμο που οδηγεί σε αυτό, αποτελεί μεγάλη απειλή για το μέλλον του Ολύμπου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου