24.9.09

Τα πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη υποχρεούνται εφεξής να περιορίζουν τα βλαβερά αέρια που διαφεύγουν στον αέρα κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων.


Τα πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη είναι εφεξής υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν εξοπλισμό που θα επιτρέπει να συγκρατούνται τα επιβλαβή αέρια που διαφεύγουν στον αέρα κατά τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων με καύσιμα, βάσει απόφασης που υιοθετήθηκε σήμερα από τους υπουργούς Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Μέχρι σήμερα, τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνταν να έχουν εξοπλισμό που να συγκρατεί τα αέρια που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό με βενζίνη των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων.
Βάσει της νέας οδηγίας,

τα πρατήρια θα πρέπει τώρα να διαθέτουν εξοπλισμό που θα επιτρέπει να συγκρατείται επίσης τουλάχιστον το 85% των αερίων που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων.
"Οι ατμοί της βενζίνης περιέχουν καρκινογόνο βενζένιο, όπως και υδρογονάνθρακες, που μπορούν να σχηματίσουν τροποσφαιρικό όζον, το οποίο είναι μια βλαβερή ρυπογόνα ουσία για την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.
Ο νέος κανονισμός ισχύει για όλα τα πρατήρια καυσίμων, με εξαίρεση μόνον τα πιο μικρά. Τα μεγαλύτερα πρατήρια καυσίμων με δυνατότητες που ξεπερνούν τα 3.000 κυβικά μέτρα ετησίως, είναι υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν τη νέα τεχνολογία ως το 2018.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου