30.9.09

Πήγαν και γύρισαν άπρακτοι… για τον Επικούρειο Απόλλωνα - Οι αντιδράσεις των Ηλείων !!!


Απρακτοι, απογοητευμένοι αλλά με περισσότερο πείσμα για να συνεχίσουν αγωνιστικά να διεκδικούν το δίκαιο αίτημα του νομού για την «επιστροφή» του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία όπου ανήκει, επέστρεψαν χθες από την Αθήνα ο Νομάρχης, οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στις 12 χθες το μεσημέρι με πανό, ντουντούκες και συνθήματα, αλλά και έντυπο υλικό που μοίραζαν στους περαστικούς, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού, με μπροστάρη τον Νομάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα, ανέβηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου δεν τους περίμενε κανείς!
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν άφαντος, όπως και ο ΓΓ κ. Δραβίλλας και την Ηλειακή αντιπροσωπεία δέχθηκε η Δ/ντρια Αρχαιοτήτων κ. Βλαζάκη όπου τους είπε να αφήσουν το ψήφισμά τους.
Ο κ. Καφύρας απάντησε ότι το ψήφισμα έχει σταλεί και στόχος ήταν να δουν ή τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Δραβίλλα. Έτσι, έφυγαν άπρακτοι και για μια ώρα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο, όπως όλοι οι παρόντες περιέγραψαν, φανέρωνε εικόνα διάλυσης.
Στο Μαξίμου αποφάσισαν τελικώς να μην πάνε, γιατί όπως είπαν, μάλλον ήταν άστοχο και δεν θα έβρισκαν κι εκεί κανέναν. Στην χθεσινή αγωνιστική κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης κ. Χ. Καφύρας, ο αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Π. Πλατανιάς, οι δήμαρχοι Πύργου κ. Μ. Παρασκευόπουλος, Σκιλλούντος κ. Σ. Μπαλιούκος, Φιγαλείας κ. Γ. Πιπιλής, Ανδρίτσαινας κ. Τ. Αθανασόπουλος και Ζαχάρως κ. Π. Χρονόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των Ηλειακών πολιτιστικών σωματείων της επαρχίας Ολυμπίας
protinews.gr/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου