24.9.09

Νάντια Γιαννακοπούλου – Ανοιχτή επιστολή στην Νέα Γενιά της Μεσσηνίας !!



Νέες και νέοι της Μεσσηνίας,
Στις 4 Οκτωβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας. Να αλλάξουμε τη μοίρα της γενιάς μας.
Μετά από μία εξαετία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μια περίοδο όπου η αξιοπρέπεια της νέας γενιάς –και όχι μόνο- πληγωνόταν καθημερινά από τις πράξεις αυτών που είχαν την εξουσία στα χέρια τους, έχουμε τώρα την ευκαιρία να πούμε ΩΣ ΕΔΩ και να χαράξουμε την πορεία για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο.
Σίγουρα, η νέα γενιά νιώθει στο περιθώριο και παλεύει να τα βγάλει πέρα με χαμηλούς μισθούς, με ανεργία, με ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς τις ευκαιρίες που της αξίζουν, με ένα περιβάλλον το οποίο κάθε μέρα που περνάει υποβαθμίζεται, με την προσφερόμενη Παιδεία να μην είναι τελικά ούτε δωρεάν αλλά ούτε και δημόσια, και σίγουρα οι ευθύνες για όλα αυτά είναι διαχρονικές.
Όμως επειδή ακριβώς δεν πάει άλλο, επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι οι νέοι και αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε καλύτερα από όσα βιώνουμε σήμερα, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις, τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.
Στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, προχωράμε μπροστά και καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Προχωράμε, με πάθος για την Ελλάδα, με σχέδιο για το μέλλον, με όραμα για τη νέα γενιά.

Γιατί είναι η νέα γενιά που θα ζήσει το αύριο. Είναι η δική μας γενιά που θα κάνει παιδιά σ' έναν πλανήτη που απειλείται με καταστροφή. Είναι η νέα γενιά που αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα μείνει ανασφάλιστη – ή θα πληρώσει κοινωνική ασφάλιση και δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη. Είναι η νέα γενιά που δουλεύει για 700 ευρώ και κινδυνεύει να δουλεύει ακόμα περισσότερες ώρες, με μικρότερους μισθούς, σε χειρότερες συνθήκες. Είναι η γενιά μας που κινδυνεύει να γίνει η πρώτη γενιά που θα παραλάβει τον κόσμο χειρότερο από ότι η προηγούμενη.
Γι αυτό, οι νέοι, πρέπει να αγωνιστούμε για την αλλαγή πορείας της χώρας μας. Γιατί «αλλαγή» για μας, σημαίνει επιβίωση.
Στο ΠΑΣΟΚ, με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους της πατρίδας μας. Στη νέα γενιά, στη γενιά μας, που ενώ δεν έχει καμιά ευθύνη για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, νιώθει μεγάλη αγωνία για το μέλλον.
Γιατί η νέα γενιά δε μπορεί να περιμένει. Γιατί η Ελλάδα μας δε μπορεί να περιμένει.
Σας καλώ να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους.
Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου