5.9.09

Πολιτική Προστασία - Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης του Καιρού για το τριήμερο που έρχεται


 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.05/2009 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ στις 05/09/2009 και ώρα 13:00, προειδοποιεί: Σημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα.
Ειδικότερα: Την Κυριακή (06-09-2009) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο. Τη Δευτέρα (07-09-2009) και Τρίτη (08-09-2009) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και πιθανόν κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8-10 βαθμούς κατά τόπους). Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ της Ε.Μ.Υ. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου