16.9.09

«Επιστρέφει » ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στην Μεσσηνία!!

Σφοδρές αντιδράσεις στην Ηλεία αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για την αποκατάσταση μιας « ιστορικής » αδικίας εις βάρος της Μεσσηνίας.
Ήδη ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς έστειλε απόφαση στο Εθνικό Τυπογραφείο για την διοικητική και υπηρεσιακή υπαγωγή του Ναού στην ΛΗ΄ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων της Μεσσηνίας τροποποιώντας το ΦΕΚ 837/Β΄/4-12-86
ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και θεωρείται παγκόσμια από τα πλέον γνωστά αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας.
Ο Νομάρχης Ηλείας κ. Καφύρας απέστειλε χθες υπόμνημα στον κ. Σαμαρά στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκει όλους τους Ηλείους κατηγορηματικά αντίθετους και τον καλεί να μην προχωρήσει στην υπογραφή της
Στην επιστολή του ο νομάρχης Ηλείας ακόμα αναφέρει πως ...

«ως Νομαρχία Ηλείας και εγώ ως Νομάρχης, καλώ όλους, Ηλείους, Μεσσήνιους, Αρκάδες, όλους τους Έλληνες, να ενώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την συνέχιση της αναστήλωσης του Επικούριου Απόλλωνα, τη δημιουργία μουσείου στην περιοχή του Ναού και τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου για την ευρύτερη περιοχή και το Λύκαιο Όρος και να συγκροτήσουν μέτωπο για την επιστροφή της Ζωφόρου του Επικούριου από το Βρετανικό Μουσείο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου