30.9.09

Νέα Γρίπη - Σε είκοσι ημέρες θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων !!!


Σε είκοσι ημέρες θα μπορεί να αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων με το νέο εμβόλιο, το οποίο προστατεύει από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από σύσκεψη της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί.
Τελικώς, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αβραμόπουλος, δεν θα απαιτείται δήλωση συναίνεσης για όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, 100.000 δόσεις από το οποίο υπάρχουν ήδη στη χώρα μας και βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Υγείας στη Βάρη.
Ηδη, έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το "πράσινο φως" στις φαρμακευτικές

εταιρείες Novartis και Glaxo που παράγουν το νέο εμβόλιο, να προχωρήσουν στη διάθεσή του σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα...
Οπως εκτιμούν οι φορείς του υπουργείου Υγείας, άλλες 100.000 δόσεις του εμβολίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας, την ερχόμενη εβδομάδα.
Το εμβόλιο θα χορηγηθεί αρχικά στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες υπολογίζεται ότι στο σύνολό τους αγγίζουν τα 2.500.000 πολιτών στη χώρα μας.
Αναφερόμενος στο κλείσιμο σχολείων και στα κρούσματα νέας γρίπης σε αυτά, ο κ. Αβραμόπουλος είπε, ότι αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες ήταν μια άσκηση για το υπουργείο και τις Αρχές γενικότερα, από την οποία αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητα αλλά και η επιτυχημένη δράση όταν το πρόβλημα της νέας γρίπης εμφανίστηκε στα σχολεία.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, αναφέρεται ότι αφού το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτίμησαν την κατάσταση, στο λύκειο Μελισσίων και στο 4ο λύκειο Χαϊδαρίου και έχουν πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού, εισηγήθηκαν στο νομάρχη Αθηνών βάσει του επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, το κλείσιμο όλων των τάξεων και των δύο λυκείων για επτά ημέρες.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, αλλά διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου