18.9.09

Επικούριος Απόλλωνας - Ο Νομάρχης Ηλείας ζητάει οργανωμένες αντιδράσεις !!


Έκτακτη σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της περιοχής Φιγαλείας φορείς του νομού Ηλείας και κατοίκους για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για οργανωμένη αντίδραση ζητά με επιστολή του ο νομάρχης Ηλείας .
Ο κ. Καφύρας στην επιστολή του προς τους δημάρχους Πύργου, Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας, Ζαχάρως, Σκιλλούντος, Φιγαλείας και προς τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, τους γνωστοποιεί πώς ακριβώς έχει η κατάσταση παραθέτοντας και την συγκεκριμένη απόφαση. «Μετά την απαράδεκτη, εν κρυπτώ και εν μέσω προεκλογικής περιόδου απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, για την υπαγωγή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στον Νομό Μεσσηνίας και στον Δήμο Είρας -γράφει ο Νομάρχης στην επιστολή του προς τους δημάρχους- πρέπει να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την εξέλιξη. Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στο Α.Α.Π.. Αρ. Φύλλου: 437/10-09-09 της σχετικής απόφασης - διόρθωσης σφάλματος, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και θεωρούμε ότι αυτή η διοικητική πράξη αποτελεί όνειδος

και ρουσφετολογική παραχάραξη της ιστορίας για εξυπηρέτηση μικρών, προσωπικών και ατομικών συμφερόντων. Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, σε συνδυασμό με την Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Ήλιδα και σε συνδυασμό και με τις άλλες αρχαιότητες και μνημεία του Νομού μας, αποτελούν την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Ηλείας και σε καμία περίπτωση δεν θα την απεμπολήσουμε και δεν θα την αφήσουμε να γίνει αντικείμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων και ρουσφετολογικών αναγκών. Θεωρούμε ότι μνημεία σαν τον Επικούριο Απόλλωνα δεν περιορίζονται στα όρια ενός Νομού, αλλά ανήκουν σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον Ελληνισμό, σε όλο τον ΚΟΣΜΟ και αντί να αποτελεί στοιχείο μικροπολιτικής διαμάχης, χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση, ώστε να διατηρηθεί και να αποκατασταθεί με τον καλύτερο δυνατό, σωστό και σύντομο τρόπο, την δημιουργία ευρύτερου αρχαιολογικού πάρκου, τη δημιουργία μουσείου για ολόκληρη την περιοχή και την δημιουργία κατάλληλων υποδομών οδικής πρόσβασης». Έτσι, για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Καφύρας τονίζει ότι «για την εκδήλωση της πλήρους αντίθεσης του Νομού Ηλείας στην υπαγωγή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην Μεσσηνία, για την εκτίμηση της κατάστασης, τον συντονισμό δράσεων και τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις, σας καλώ σε σύσκεψη την Κυριακή 20-09-09 και ώρα 11:00 στο Δήμο Φιγαλείας - στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φιγαλείας (Αρχαία Φιγαλεία) - στην πλατεία του πρώην κοινοτικού καταστήματος. Στη σύσκεψη αυτή καλούνται επίσης ο λαός, οι φορείς, τα κόμματα και πολιτικοί εκπρόσωποι που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη ο Νομός Ηλείας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου