24.9.09

Η ιστοσελίδα του Κινεζικού κρατικού ραδιοφώνου "μιλά" Ελληνικά !!!


Εγκαινιάστηκε επίσημα χθες η ελληνόγλωσση ιστοσελίδα http://greek.cri.cn/ του κινεζικού κρατικού ραδιοφώνου CRI.
Παράλληλα με την ελληνική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Σινχουά" εγκαινιάστηκαν και άλλες πέντε ιστοσελίδες: η εβραϊκή, η νορβηγική, η ισλανδική, η ολλανδική και η λευκορωσική κι έτσι πλέον, ο διαδικτυακός ιστότοπος του κινεζικού ραδιοφώνου προσφέρει ενημέρωση για την κινεζική επικαιρότητα σε συνολικά 59 γλώσσες.
Η ελληνική ιστοσελίδα, όπως και οι υπόλοιπες, θα προσφέρει ενημέρωση για την οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Κίνα, ενώ θα παρέχει και διαδραστικές υπηρεσίες, όπως μουσική

και μαθήματα κινεζικών, με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.
Η ελληνική ιστοσελίδα του CRI αποτελεί, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, την πρώτη στην Κίνα διαδικτυακή υπηρεσία αυτού του είδους στην ελληνική γλώσσα.
Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο, παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο Θ. Γεωργακέλος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας Πεκίνου Χ. Φαϊλάδης, ενώ από κινεζικής πλευράς παρέστησαν ο διευθυντής του Γραφείου Πληροφοριών του Κεντρικής Κυβέρνησης της Κίνας, ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Αρχής Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (SARFT) και ο Γενικός Διευθυντής του China Radio International.
"Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την ιστοσελίδα, που εγκαινιάζεται σήμερα, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω σύσφιγξη των ήδη στενών μας σχέσεων", δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβης, ενώ πρόσθεσε ότι "κάθε πρωτοβουλία, που σκοπεύει στην εμβάθυνση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών, είναι πολύτιμη και αξιέπαινη".
Ο Πρόεδρος του CRI Wang Gengnian, αναφερόμενος στην ανάπτυξη και εξέλιξη του CRI, τόνισε ότι "η πρόσφατη αυτή διεύρυνση του CRI Online έχει ως στόχο την περαιτέρω καθιέρωσή του ως πολύγλωσσης υπηρεσίας και τη ενίσχυση της θέσης του στους τομείς της διεθνούς ραδιοφωνίας και επικοινωνίας".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου