16.9.09

Τη Δευτέρα στην Τρίπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρου.
Τη Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το λαό της Αρκαδίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Τρίπολη (έξω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο), όπου θα γίνει προσφώνηση από το δήμαρχο της πολης Αλέξανδρο Κοτσιάνη και αντιφώνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Αμέσως μετά, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία και θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις από τον μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο και τον υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λυκουρέντζο και αντιφώνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ακολούθως, σε ειδική τελετή στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Τρίπολης.
Την επομένη στις 10 το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε τελετή που θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης και αμέσως μετά,

θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Τρίπολης όπου θα μιλήσει στους μαθητές του σχολείου.
Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το δήμο Βαλτετσίου, όπου θα φυτέψει συμβολικά ένα δέντρο στην πυρόπληκτη περιοχή και η επίσκεψή του στην Τρίπολη θα ολοκληρωθεί στις 1:30 το μεσημέρι, με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Δεκαζείου Γηροκομείου Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου