10.9.09

Διακομματική Επιτροπή -Τηλεοπτική αναμέτρηση Πολιτικών Αρχηγών

Την ερχόμενη Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν οι κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, από τη Διακομματική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα στη Βουλή.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας με στόχο να ενημερωθεί σε βάθος κάθε πολίτης.

Αποφασίσαμε, είπε, να συναντηθούμε την ερχόμενη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στη Βουλή για να οριστικοποιήσουμε το πλαίσιο που θα γίνει η πολιτική συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Και αυτή το φορά, τόνισε, η συζήτηση θα γίνει με νηφαλιότητα ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων.
Αναφορικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου είπε ότι έγινε μια μικρή αναφορά τονίζοντας ότι δεν ήταν αντικείμενο της συνάντησης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει άμεσος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα συνεχιστεί καθώς, όπως είπε, κανείς δεν θέλει να προσέλθει σε συζητήσεις με τους όρους που ίσχυαν πριν.
Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπους Μάκης Μαΐλης είπε ότι τονίσαμε το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού και συμπαιγνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό που κρίνεται, είπε, είναι όχι η εκλογή πρωθυπουργού αλλά οι πολιτικές όλων των κομμάτων. Είπε ακόμη ότι μιλάμε για όρους ανισότητας και αποκλεισμού του ΚΚΕ και επισήμανε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για τη θέση που θα τηρήσει.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης είπε ότι διαφωνούν με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι θα πρέπει στην τηλεοπτική αναμέτρηση να συζητηθούν τα προβλήματα των πολιτών.
Από τους Οικολόγους- Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διακομματική για έναν ουσιαστικό, όπως είπε, διάλογο και πρότειναν τη συμμετοχή κοινού στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.
Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετείχαν από τη ΝΔ οι κκ Αντώναρος, Κουμουτσάκος, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου, από το ΚΚΕ οι κκ Μαΐλης και Μεντρέκας, από το ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Καρίτζης και Σκουρλέτης, από το ΛΑΟΣ κ. Μανθεάκης και από τους Οικολόγους Πράσινους ο κ. Χρυσόγελος και η κ. Κοντούλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου