16.9.09

Η Μάχη για το κουπόνι των 450 ευρώ για τα laptop των μαθητών άρχισε!!

Σκληρή μάχη ετοιμάζονται να δώσουν οι αλυσίδες λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών προκειμένου να προσελκύσουν τους μαθητές, δικαιούχους του επιδοτούμενου μίνι φορητού υπολογιστή, με δέλεαρ επιπλέον δώρα και προσφορές.
Oι περίπου 120.000 μαθητές της Α΄ τάξης γυμνασίου, οι οποίοι θα λάβουν το κουπόνι των 450 ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να αγοράσουν ένα μίνι φορητό υπολογιστή με ενσωματωμένη, μεταξύ των άλλων, τη διδακτέα ύλη της χρονιάς, θα αναδειχθούν διπλά κερδισμένοι. Οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ετοιμάζουν πυρετωδώς από την αρχή του καλοκαιριού, όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, ειδικό «καλάθι» δώρων με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους αγοραστές. Η επιχορήγηση των λάπτοπ για τους μαθητές καλύπτει 100% την τιμή και δεν επιτρέπει την αγορά προϊόντων μεγαλύτερης αξίας ώστε να υπάρχει ομοιομορφία μεταξύ των μαθητών, έτσι οι αλυσίδες επικεντρώθηκαν έγκαιρα στην επιλογή ειδικών προσφορών.
Κουπόνι 450 ευρώ...

Ήδη ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αρμόδιου υπουργείου Οικονομίας οι αλυσίδες αναμένουν ότι τα πρώτα κύματα μαθητών θα αρχίσουν να γεμίζουν τα καταστήματά τους από την 1η Οκτωβρίου. Για τους περισσότερους παίκτες της αγοράς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι προσφορές που απευθύνονται σε ολόκληρη την οικογένεια. Άλλωστε, όπως λένε στελέχη της αγοράς, οι γονείς θα αποφασίσουν σε ποια αλυσίδα ή κατάστημα θα απευθυνθούν οι δωδεκάχρονοι μαθητές για να εξαργυρώσουν το κουπόνι των 450 ευρώ, που επιδοτείται μέσω του προγράμματος της ψηφιακής τάξης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εταιρειών, μαθητές και γονείς θα μπορούν να επιλέξουν από ευρύ φάσμα δωρεάν προσφορών, όπως είναι δωρεάν πρόσβαση στο Ιnternet, κινητά τηλέφωνα, μεγαλύτερη οθόνη ή μεγαλύτερο πληκτρολόγιο, τα οποία θα συνδέονται με το netbook, προσφέροντας άνεση στη χρήση του, δωροεπιταγές για να κάνουν αγορές της αρεσκείας τους. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους μυημένους στην τεχνολογία, ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να προσφέρουν web camera ή άλλα αξεσουάρ, ενώ για όσους ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια οι εκπλήξεις αναμένεται ότι θα περιλαμβάνουν δωρεάν παιχνιδομηχανές ή ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Πίτα 50 εκατ. ευρώ
Έπαθλο της σκληρής διαμάχης μεταξύ των παικτών της αγοράς πληροφορικής είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των 50 εκατ. ευρώ, που υπόσχεται η συνολική επιδότηση. Ποσό που αναμένεται, άλλωστε, να δώσει ανάσα στην αγορά της τεχνολογίας, η οποία βλέπει τον τζίρο της να συρρικνώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι πωλήσεις σταθερών και φορητών υπολογιστών στην Ελλάδα εμφάνισαν μείωση κατά 11,1% το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, παρά τη δυναμική άνοδο κατά 12,5% που είδαν οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών προς τους τελικούς καταναλωτές. Εξ ου και το ενδιαφέρον των αλυσίδων λιανικής πώλησης να ενισχύσουν τις πωλήσεις φορητών υπολογιστών μέσω επιθετικών προσφορών προς τους μαθητές.
ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου