25.9.09

124.000 τα κρούσματα καρκίνου από την παχυσαρκία στην Ευρώπη, σύμφωνα με ειδικούς !!!


Περισσότεροι από 124.000 Ευρωπαίοι νόσησαν από καρκίνο τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της παχυσαρκίας, ανακοίνωσαν χθές οι ειδικοί, προειδοποιώντας ότι τα αυξανόμενα επίπεδα σωματικού λίπους απειλούν να προσθέσουν χιλιάδες ακόμη στη μαύρη λίστα της ασθένειας.
Οι πιο κοινοί τύποι καρκίνου που σχετίζονται με την παχυσαρκία είναι αυτός του ενδομητρίου, του μαστού και του παχέος εντέρου και αθροιστικά αντιστοιχούν στο 65% όλων των τύπων καρκίνου που αποδίδονται στο πάχος.
"Είναι πολύ πιθανό η παχυσαρκία να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες την επόμενη δεκαετία", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Άντριου Ρένεχαν του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού αντικαρκινικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας,

το 3,2% των καρκίνων στους άνδρες αποδίδεται στο υπερβάλλον ή υπερβολικό πάχος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 8,6%. Σε επίπεδο χωρών, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Τσεχία, ενώ το μικρότερο η Γαλλία και η Δανία.
Έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία συνεχώς αυξάνονται. Τον Ιούνιο, ύστερα από 10ετή έρευνα, σουηδοί επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εγχείριση απώλειας βάρους έχουν 42% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου