14.8.09

Το "Τσάμπα μάτι " Γονάτισε την βιομηχανία Πορνό

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η αμερικανική βιομηχανία πορνό πνέει τα λοίσθια και ο λόγος δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που διανύουμε. Οι επιχειρηματίες του είδους ισχυρίζονται πως αυτό που κυρίως πλήττει το εισόδημά τους είναι το δωρεάν πορνογραφικό περιεχόμενο που διατίθεται ελεύθερα μέσα από το διαδίκτυο. «Οι ευκαιρίες που υπήρχαν στη δουλειά μας ανέκαθεν, άρχισαν πλέον να εξαφανίζονται» λέει στην εφημερίδα Los Angeles Times μια καθιερωμένη από χρόνια πορνοστάρ. «Αυτό είναι πολύ στρεσογόνο…».

Όπως λένε οι ειδικοί, τα έσοδα των εταιριών παραγωγής πορνογραφικών ταινιών στην Αμερική, έχουν πέσει έως και 50% από το 2007. Τουλάχιστον 5 από τα 100 πρώτα σε επισκεψιμότητα websites της Αμερικής, όπως το YouPorn και το RedTube, προσφέρουν δωρεάν «τσόντα». Μεγάλο μέρος του εν λόγω υλικού είναι και ερασιτεχνικό. Και όπως λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής πορνό Combat Zone, «τα δωρεάν είναι αυτά που μας γονάτισαν…» Ένας άλλος παραπονιέται διότι «Ποτέ δεν φανταζόμαστε πως θα είχαμε ανταγωνιστές κάποιους που το κάνουν και το διαδίδουν … τσάμπα!»

Τέλος, η διάσημη πορνοστάρ Savannah Stern δηλώνει ανήσυχη. «Εύχομαι να μην είχα μπει ποτέ σε αυτή τη δουλειά. ¨όταν έχεις συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, είναι μετά δύσκολο να κάνεις εκπτώσεις και να παραδεχτείς ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα…»

Los Angeles Times

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου