14.8.09

Γάλα – Η ΔΩΔΩΝΗ επιμένει Ελληνικά

Το γάλα που προμηθεύεται η γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ (θυγατρική της ATEbank) και αποτελεί την πρώτη ύλη για όλα τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικό και από την περιοχή της Ηπείρου. Σύντομα και νωρίτερα από ότι προβλέπει η σχετική αγορανομική διάταξη, όλα της τα προϊόντα θα κυκλοφορούν με την ένδειξη «100% ελληνικό».

Αυτό τονίζει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, προσθέτοντας ότι η 100% ελληνική προέλευση του γάλακτος που χρησιμοποιεί η ΔΩΔΩΝΗ, που εδώ και καιρό αναγράφεται στα προϊόντα της ως «Ηπειρωτικό», σύντομα θα το πιστοποιεί σε όλες τις συσκευασίες που παράγει, όπως ορίζει η σχετική αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία η εταιρεία θα προσαρμοστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, εισαγωγή και διακίνηση των προϊόντων γάλακτος, υποχρεούνται να αναγράφουν εμφανώς επί των συσκευασιών τους τη χώρα προέλευσης του γάλακτος που χρησιμοποιούν.

Η διάταξη αυτή θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2009 και προβλέπει ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν ελληνικό γάλα, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφουν την ένδειξη: «Από γάλα προέλευσης 100% ελληνικό», ενώ όσες χρησιμοποιούν και εισαγόμενο, υποχρεούνται να αναγράφουν το ποσοστό γάλακτος που προέρχεται εκτός συνόρων.

Ήδη τα γιαούρτια της ΔΩΔΩΝΗΣ θα κυκλοφορούν στο εξής με την υποχρεωτική αυτή ένδειξη επί της συσκευασίας τους, ενώ το ίδιο προβλέπεται να συμβεί στα τέλη Αυγούστου και με το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, μετά την απορρόφηση ορισμένων αποθεμάτων συσκευασιών.

Με βάση την ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας, το συγκεκριμένο μέτρο, εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα από όλους τους εμπλεκόμενους, θα συμβάλει στην ορθή ενημέρωση των καταναλωτών και ακολούθως στην προστασία τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου