22.8.09

Ξύλο και Συλλήψεις για τον δεματοποιητή στην Ηλεία

Ένταση προκλήθηκε για ακόμα μια φορά χθες στην περιοχή Ποτόκι του δημοτικού διαμερίσματος Κολιρίου, όπου ο δήμος Πύργου μετά από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα εγκαταστήσει τον κινητό δεματοποιητή για τα σκουπίδια.

Αυτή τη φορά όμως υπήρξαν και συλλήψεις, καθώς η Αστυνομία χρειάστηκε να οδηγήσει στο τμήμα 17 άτομα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά από τις 12.30 χθες το μεσημέρι όταν οι κάτοικοι εμπόδισαν τη διέλευση των φορτηγών, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες που γίνονται. Τα όργανα της Τάξης προσπάθησαν να πείσουν τους περίοικους να απομακρυνθούν από την είσοδο του οικοπέδου των 34 στρ. προκειμένου οι εργάτες του δήμου να προβούν στις προγραμματισμένες εργασίες τους, προειδοποιώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν το νόμο και τις κυρώσεις που αυτός προβλέπει, όπως και έγινε.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά από τις 6 το απόγευμα και δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου τους κ. Χάρη Αντύπα τονίζουν τα εξής: «Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα (σσ χθες) η δημοτική αρχή ζήτησε τη σύλληψη των εντολέων μου που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι, αγρότες, άνθρωποι του μόχθου, πολλοί εξ΄ αυτών δε αντιμετωπίζουν και σημαντικά προβλήματα υγείας. Η δημοτική αρχή είναι πασιφανές ότι θέλει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων που προασπίζονται τα αναφαίρετα δικαιώματα της υγείας, της περιουσίας τους και του Αλφειού. Ήδη τη Δευτέρα καταθέτουμε τόσο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Υπ.Ε.Ε (πρώην ΣΔΟΕ) όσο και στο Σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, καταγγελία σχετικά με τα όσα έχουν δει και όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το δήμο Πύργου. Παράλληλα θα ζητήσουμε τον άμεσο διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο τόσο του δήμου Πύργου όσο και της Νομαρχίας Ηλείας για τα όσα προέκυψαν από την προσπάθεια παράνομης εγκατάστασης του δεματοποιητή στην περιοχή «Ποτόκι», 90 μόλις μέτρα από την όχθη του Αλφειού. Επιφυλάσσομαι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπως αναφερθούμε εκτενέστερα στις υπόλοιπες νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούμε. Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις όλων των κομμάτων να πάρουν θέση στην προκλητική και άδικη σύλληψη και κράτηση των κατοίκων. Για ένα να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή, δηλώσεις μετανοίας δεν υπογράφουν οι εντολείς μου προκειμένου να ανακληθεί η μήνυση του κ. Παρασκευόπουλου. Η συζήτηση της υπόθεσης αυτής επιθυμούμε διακαώς να ακολουθήσει ην οδό της δικαιοσύνης».

Protinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου