27.8.09

Ξεσηκώθηκαν στην Ηλεία για Πανεπιστήμιο

Με ανοικτή επιστολή που κοινοποίησαν φορείς και πολίτες της Ηλείας διαμαρτύρονται για την ίδρυση Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και ζητούν την ίδρυση Πανεπιστημίου στον Νομό τους .

Η Επιστολή Αναλυτικά

Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης

Αγαπητοί βουλευτές του Νομού Ηλείας

Αγαπητέ Νομάρχη

Η Αιτωλοακαρνανία είχε Πανεπιστημιακά τμήματα. Η Ηλεία δεν έχει κανένα.Το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο ιδρύθηκε το 1998.Δεν είχε όνομα.Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το βάφτισε "Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας".Ο ιδρυτικός νόμος του 1998 καθόριζε τη μετεξέλιξή του σε αυτόνομο πανεπιστήμιο. Μέχρι την αυτονόμησή του υπάγόταν διοικητικά και επιστημονικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η εκκρεμότητα της αυτονομίας κρατούσε μέχρι πρόσφατα. Η εκάστοτε πρυτανεία των Ιωαννίνων δεν προωθούσε με τον ρυθμό που έπρεπε τα ζητήματα της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου για δύο λόγους που ξέρουν καλά οι γνωρίζοντες τα πράγματα από μέσα. Τα Ιωάννινα έχουν οικονομικά οφέλη από το Αγρίνιο και βέβαια στις καθηγητικές θέσεις προωθούν τους ημετέρους. Το δυναμικό του Αγρινίου: τρία τμήματα με υψηλό δείκτη επιστημοσύνης τρία μεταπτυχιακά με πολύ καλό επιστημονικό επίπεδο, 1.550 φοιτητές εν ενεργεία, περίπου πενήντα καθηγητές (μέλη ΔΕΠ), άλλοι τόσοι διδάσκοντες με τον νόμο 407, δώδεκα εργαστήρια καλά εξοπλισμένα, δύο ιδιόκτητα κτίρια 5.000 τ.μ., έτοιμη έκταση 500 στρεμμάτων για πανεπιστημιούπολη, μια Αιτωλοακαρνανία που έχει τεράστιες δυνατότητες όχι μόνο για ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και ερευνητικών κέντρων στις πόλεις της, κέντρα μελέτης ορεινών όγκων, υδροβιοτόπων, υδατικών πόρων, φυσικών πόρων σε μια ευλογημένη περιοχή με ιστορία 5.000 ετών.

Οι Αιτωλοακαρνάνες τα κατάφεραν....ΕΣΕΙΣ ΗΛΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ.ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ.ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου