27.8.09

Αγρότες - Πήραν «μαζεμένες » επιδοτήσεις απειλούνται με κατασχέσεις

Με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων απειλεί το Ελληνικό Δημόσιο τους αγρότες που δεν κατέβαλαν την έκτακτη εισφορά που τους επιβλήθηκε επειδή ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνάθροισε σ’ ένα χρόνο τις επιδοτήσεις δύο ετών κι έτσι οι παραγωγοί αυτοί βρέθηκαν με εισόδημα άνω των 60 χιλιάδων ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες οι εν λόγω αγρότες έλαβαν τα ειδοποιητήρια από την οικεία ΔΟΥ ότι αν δεν καταβάλλουν αμέσως την έκτακτη εισφορά, το Δημόσιο θα κινηθεί νομικά εναντίον τους προχωρώντας σε κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες αυτοί δεν κατέβαλαν την έκτακτη εισφορά στα τέλη Ιουλίου, όταν δηλ. έληγε η προθεσμία, επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές πως «έχουν δίκαιο» και πως η ιδιάζουσα περίπτωσή τους θα επανεξεταστεί αφού η έκτακτη εισφορά τους επιβάλλεται για εισόδημα δύο ετών κι όχι ενός έτους όπως στους υπόλοιπους φορολογούμενους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Στην πορεία όμως και μετά από επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι για να εξαιρεθούν οι εν λόγω αγρότες από την έκτακτη εισφορά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Θα φέρει το υπουργείο τέτοια ρύθμιση στη Βουλή όταν έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον του για την έκτακτη εισφορά εκατοντάδες φορολογούμενοι; Μένει να φανεί στην πράξη.

Πασεγες

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου