18.8.09

Νέοι της επαρχίας – Λίγος ύπνος με αρκετό ποτό…

Τις καθημερινές συνήθειες των μαθητών της περιφέρειας αποτυπώνει έρευνα της Νευρολογικής Κλινικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, στην οποία συμμετείχαν 11.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από 17 νομούς της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στην επαρχία, οι μαθητές τρώνε κυρίως στο σπίτι, κοιμούνται λίγο και πίνουν, αλλά δεν καπνίζουν.

Κοιμούνται λίγο, έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, δεν καπνίζουν αλλά καταναλώνουν αλκοόλ. Τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις βασικές καθημερινές συνήθειες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Νευρολογική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Η κατανάλωση αλκοόλ αναφέρεται από την γυμνασιακή ηλικία και μάλιστα ο 20% των μαθητών καταναλώνει αλκοόλ 1-2 φορές της εβδομάδα και το 15% των μαθητριών αντίστοιχα.

Στις συνήθειες του ύπνου τα πράγματα διαφοροποιούνται για τα παιδιά του Γυμνασίου με τα αντίστοιχα του Λυκείου καθώς το 50% των μαθητών του Γυμνασίου θεωρούν ικανοποιητικές τις ώρες που κοιμούνται, ενώ το 54% των μαθητών του Λυκείου θεωρεί πως είναι ανεπαρκής η διάρκεια του ύπνου τους.

Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος φαίνεται πως απασχολεί όλους τους μαθητές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Το 27% του ελεύθερου χρόνου των μαθητών καταναλώνεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το 16% στην τηλεόραση.

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν στο κάπνισμα καθώς το 83% των μαθητών και το 84% των μαθητριών Γυμνασίου και αντίστοιχα το 70% και 75% του Λυκείου δεν καπνίζουν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 11.000 μαθητές από 52 Γυμνάσια και Λύκεια 17 νομών της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου