19.8.09

Ο Μεγαλύτερος Ελέφαντας στον Κόσμο από 5-13/9 χαρίζει «Στιγμές Μαγείας» στους επισκέπτες της ΔΕΘ

Ελέφαντες - γιγάντια έργα τέχνης, τοποθετήθηκαν στις πλατείες των μεγαλύτερων Ελληνικών πόλεων με αφορμή την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο ελέφαντας ταυτισμένος με την Ινδία, που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, προσκαλεί με έναν ευρηματικό, πρωτοποριακό και ταυτόχρονα αισθητικά μοναδικό τρόπο, τους επισκέπτες της να «ζήσουν» τα μοναδικά εκθέματα και εκδηλώσεις της.

Οι πέντε ελέφαντες - έργα τέχνης σε φυσικό μέγεθος, τοποθετήθηκαν σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, δίνοντας χρώμα Ινδίας και ΔΕΘ στις κεντρικές πλατείες τους.

Τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία της HELEXPO, από τα εργαστήρια του Δήμου Πατρέων, με την επιμέλεια του δημιουργού Πέτρου Βρυώνη και τη συνεργασία των Βασίλη Λιακόπουλου, Δημήτρη Τζουμάνη και Κυριάκου Ντόνη, φιλοτεχνήθηκαν δε αφιλοκερδώς από το γνωστό καλλιτέχνη κ. Άγγελο Χατζηαράπογλου (γνωστός ως TZIARA) συνδυάζοντας χρώματα και μοτίβα του Ινδικού πολιτισμού με την δική του προσωπική ζωγραφική γραφή.

Ξεκινά με τον τρόπο αυτό μια «Παρέλαση Ελεφάντων», που ο καθένας είναι μοναδικός. Στη διάρκεια της 74ης ΔΕΘ τα πέντε αυτά μοναδικά έργα θα δημοπρατηθούν σε συλλέκτες, και μέρος των εσόδων θα διατεθούν από τη HELEXPO σε κοινωφελείς σκοπούς.

Αποκορύφωμα της Παρέλασης Ελεφάντων θα είναι ο Μεγαλύτερος στον Κόσμο Ελέφαντας διαστάσεων 14m x 9m (μόνον η προβοσκίδα του θα είναι 4,5m), με Indian lounge στην κοιλιά του, άνοιγμα μπαλκονιών 5m στις παριές του και roof top στη ράχη του, περιμένει τους επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ για να ζήσουν μέσα του και πάνω του «στιγμές μαγείας».

Στα εργαστήρια του Δήμου Πατρέων εργάζονται 30 τεχνικοί για να είναι έτοιμος την παραμονή της 74ης ΔΕΘ, την Παρασκευή 4η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του στα ΜΜΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου