11.6.09

Έρχεται ….καύσωνας αυξήσεων σε κινητά, καύσιμα και τσιγάρα

Θερινό πακέτο φορολογικών μέτρων προωθεί η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να βρει έσοδα ύψους 3 - 3,5 δισ. ευρώ ώστε να μειώσει το έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ έως το τέλος του έτους.Θερινή φοροεπιδρομή σε κινητά, καύσιμα και τσιγάρα!!

Μεταξύ των πρώτων μέτρων που αναμένεται να εφαρμοστούν είναι η αύξηση

κατά 10% ως 20% των τελών κινητής τηλεφωνίας, η άνοδος των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τσιγάρα, ανεξαρτήτως τιμής, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί νέο σύστημα τεκμηρίων για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ακινήτων και σκαφών αναψυχής.

Ακόμη, θα επιβληθεί ειδικός φόρος και στα καρτοκινητά, αλλά εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτός θα εφαρμοστεί.

Επίσης, εξετάζεται η επέκταση της ρύθμισης για την αυτοπεραίωση με αύξηση του ορίου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, για την υπαγωγή σε αυτήν, από τις 300.000 στις 500.000-600.000 ευρώ και η επέκταση της ρύθμισης για την περαίωση για τη χρήση του 2007.

Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει νέο πακέτο, με έμφαση στη φορολόγηση των ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΤΑΚ ή την επιβολή κλιμακωτών συντελεστών, επαναφέροντας ουσιαστικά τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που έχει καταργήσει.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται και το «πάγωμα» για δεύτερη συνεχή χρονιά των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων πλην του ΟΓΑ, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ανοικτό είναι το θέμα της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου